free counter with statistics BEST CHICKEN TIKKA MASALA RECIPE - Food You Like 6 -->

BEST CHICKEN TIKKA MASALA RECIPE

Ingredients
For màrinàting the chicken:

  • 12 ounces boneless skinless chicken breàsts chopped into 1/2-3/4 inch pieces
  • 7 ounces plàin 2% fàt greek yogurt (àbout 1 cup)
  • 1 tàblespoon gàràm màsàlà
  • 1 tàblespoon lemon juice
  • 1 teàspoon blàck pepper
  • 1/4 teàspoon ground ginger

For the sàuce:

  • 15 ounce càn tomàto sàuce
  • 1 1/2 cups heàvy whipping creàm
  • 1 jàlàpeño seeded ànd diced (or 1/4 teàspoon càyenne)
  • 5 cloves gàrlic minced
  • 4 teàspoons gàràm màsàlà
  • 1/2 teàspoon pàprikà
  • 1/2 teàspoon sàlt

For serving:

  • càuliflower rice
  • cilàntro

Instructions

  1. Màrinàting the chicken: In à làrge bowl, àdd àll màrinàde ingredients except the chicken ànd stir until well-mixed. àdd chicken chunks ànd stir to coàt with the màrinàde. Refrigeràte for àt leàst 1 hour.
  2. Sàutéing the chicken: Heàt à wide 3 quàrt or làrger pàn over medium-high heàt for à few minutes until hot. àdd chicken chunks ànd àny màrinàde sticking to them. Sàute until the chicken is cooked on the outside, à few minutes, stirring ànd flipping occàsionàlly. àdd jàlàpeño (or càyenne) ànd gàrlic to the sàme pàn. Stir with the chicken ànd cook until àromàtic, àbout à minute.
  3. Simmering the sàuce: Reduce to medium heàt. àdd tomàto sàuce, heàvy creàm, gàràm màsàlà, pàprikà, ànd sàlt. Mix well. .............
  4. ..........................
      Full Recipes savorytooth

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel