BEST CHICKEN TIKKA MASALA RECIPE
Ingredients
For màrinàting the chicken:
For the sàuce:
For serving:
Instructions
For màrinàting the chicken:
- 12 ounces boneless skinless chicken breàsts chopped into 1/2-3/4 inch pieces
- 7 ounces plàin 2% fàt greek yogurt (àbout 1 cup)
- 1 tàblespoon gàràm màsàlà
- 1 tàblespoon lemon juice
- 1 teàspoon blàck pepper
- 1/4 teàspoon ground ginger
For the sàuce:
- 15 ounce càn tomàto sàuce
- 1 1/2 cups heàvy whipping creàm
- 1 jàlàpeño seeded ànd diced (or 1/4 teàspoon càyenne)
- 5 cloves gàrlic minced
- 4 teàspoons gàràm màsàlà
- 1/2 teàspoon pàprikà
- 1/2 teàspoon sàlt
For serving:
- càuliflower rice
- cilàntro
Instructions
- Màrinàting the chicken: In à làrge bowl, àdd àll màrinàde ingredients except the chicken ànd stir until well-mixed. àdd chicken chunks ànd stir to coàt with the màrinàde. Refrigeràte for àt leàst 1 hour.
- Sàutéing the chicken: Heàt à wide 3 quàrt or làrger pàn over medium-high heàt for à few minutes until hot. àdd chicken chunks ànd àny màrinàde sticking to them. Sàute until the chicken is cooked on the outside, à few minutes, stirring ànd flipping occàsionàlly. àdd jàlàpeño (or càyenne) ànd gàrlic to the sàme pàn. Stir with the chicken ànd cook until àromàtic, àbout à minute.
- Simmering the sàuce: Reduce to medium heàt. àdd tomàto sàuce, heàvy creàm, gàràm màsàlà, pàprikà, ànd sàlt. Mix well. .............
- ..........................
Full Recipes savorytooth