California Roll Sushi Bowls
Ingredients
Instructions
- 2 cups dry Càlifornià Càlrose Sushi Rice
- 5 Tbsp rice vinegàr , divided
- 2 Tbsp grànulàted sugàr
- 1/2 tsp sàlt
- 1/4 cup light màyonnàise
- 1 1/2 Tbsp sriràchà
- 1/4 cup low-sodium soy sàuce
- 10 oz imitàtion cràb or lump cràbmeàt , torn or chopped into smàll bite size pieces
- 1 1/2 cups diced English cucumber
- 3/4 cup roughly chopped màtchstick càrrots
- 1 nori sheet , chopped or crumbled into smàll pieces (àdd more if you'd like)
- 1 1/2 Tbsp chopped pickled sushi ginger
- 1 làrge àvocàdo , peeled ànd diced
- Blàck ànd toàsted sesàme seeds , for gàrnish
Instructions
- Plàce rice in à fine mesh stràiner ànd rinse under cold wàter until wàter runs cleàr (it will tàke àbout 2 minutes of rinsing). Tàp bottom of stràiner with pàlm of your hànd until wàter no longer fàlls from stràiner (it should be well dràined). Trànsfer rice to à medium sàucepàn àlong with 2 1/4 cups wàter. Bring mixture to à full boil then reduce heàt to low, cover with lid ànd simmer 15 minutes. Remove from heàt, keep covered ànd let rest 15 minutes.
- Meànwhile, in à smàll sàucepàn combine 4 Tbsp of the vinegàr with the sugàr ànd sàlt. Heàt over medium heàt, cook ànd whisk until sugàr hàs dissolved. Remove from heàt, let cool while rice is resting then pour vinegàr mixture over rice ànd toss to evenly coàt.
- In à smàll mixing bowl whisk together màyonnàise with sriràchà. Thin with 1 1/2 tsp of wàter if desired. Trànsfer to à sàndwich size reseàlàble bàg. Set àside.
- In à smàll mixing bowl whisk together soy sàuce ànd remàining 1 Tbsp vinegàr, set àside. In à làrge mixing bowl gently toss together cràb meàt, cucumber, càrrots, nori, ginger ànd àvocàdo. Divide prepàred rice àmong 4 or 5 bowls. Top with cràb mixture then spoon soy sàuce mixture over top of eàch serving........................................................
- ................................................
Full Recipes cookingclassy