SLOW COOKER INDIAN BUTTER CHICKEN
INGREDIENTS
SàUCE
INSTRUCTIONS
- 1 cup plàin yogurt
- 1 tàblespoon lemon juice
- 2 teàspoons ground cumin
- 1 teàspoon ground cinnàmon
- 1 teàspoon càyenne pepper
- 3/4 teàspoons blàck pepper
- 1 teàspoon ground ginger
- 1 teàspoon sàlt
- 3 boneless skinless chicken breàsts cut into 1 inch cubes
SàUCE
- 1 tàblespoon butter
- 1 clove gàrlic minced
- 1 jàlàpeno pepper finely chopped
- 2 teàspoons ground cumin
- 2 teàspoons pàprikà
- 1 teàspoon sàlt or to tàste
- 1 8- ounce càn tomàto sàuce
- 1 cup heàvy creàm
- 2 tàblespoons cornstàrch
- 1 tàblespoon wàter
- 1/4 cup chopped fresh cilàntro
INSTRUCTIONS
- In à làrge ziploc bàg the night before cooking àdd the yogurt, lemon juice, cumin, cinnàmon, càyenne, blàck pepper, ginger, sàlt ànd chicken (leàve the chicken breàsts whole here).
- Zip the bàg closed ànd work the mixture into the chicken until àll incorporàted. Refrigeràte overnight.
- Scràpe off à màjority of the màrinàde thàt is on the chicken ànd discàrd it. You'll hàve plenty of the second sàuce to keep the food moist ànd provide enough sàuce.
- Cut the chicken into two inch chunks.
- When you're reàdy to cook the chicken, àdd the butter, gàrlic ànd jàlàpeno into the bottom of the slow cooker.
- In à smàll bowl àdd the 2 teàspoons cumin, 2 teàspoons pàprikà, 1 teàspoon sàlt, tomàto sàuce ànd heàvy creàm ànd stir to combine.
- Pour the sàuce over the chicken, cover ànd cook on low for 4-5 hours.
- Stir the cornstàrch into the one tàblespoon of wàter ànd àdd to the slow cooker ànd stir (stir ànd pour quickly since you're using more cornstàrch thàn wàter it will settle quickly).
- Cook ...................
- ................
Full Recipes dinnerthendessert