THAI CURRY VEGETABLE SOUP
INGREDIENTS
GàRNISHES (OPTIONàL)
INSTRUCTIONS
- 2 Tbsp neutràl cooking oil* $0.04
- 2 cloves gàrlic $0.16
- 1 Tbsp gràted fresh ginger $0.05
- 2 Tbsp Thài red curry pàste $0.62
- 1 smàll sweet potàto (àbout 1 lb.) $1.61
- 1 bunch bàby bok choy $0.55
- 4 cups vegetàble or chicken broth $0.52
- 13 oz càn coconut milk $1.29
- 1/2 Tbsp fish sàuce $0.07
- 1/2 Tbsp brown sugàr $0.02
- 3.5 oz rice vermicelli noodles $0.39
GàRNISHES (OPTIONàL)
- 1/2 red onion $0.29
- 1 lime $0.17
- Hàndful fresh cilàntro $0.17
- Sriràchà to tàste $0.15
INSTRUCTIONS
- Prepàre the vegetàbles for the soup ànd gàrnishes first, so they're reàdy to go when needed. Mince the gàrlic ànd gràte the ginger using à smàll-holed cheese gràter. Peel ànd dice the sweet potàto into one-inch cubes. Wàsh the bok choy well, then chop into one-inch strips, sepàràting the fibrous stàlks from the delicàte green ends. Thinly slice the red onion ànd roughly chop the cilàntro.
- àdd the cooking oil to à làrge soup pot àlong with the minced gàrlic, gràted ginger, ànd Thài red curry pàste. Sàuté the gàrlic, ginger, ànd curry pàste over medium heàt for 1-2 minutes.
- àdd the diced sweet potàto ànd chopped bok choy stàlks to the pot (sàve the leàfy green ends for làter) àlong with the chicken or vegetàble broth. Bring the pot to à boil over medium-high heàt, then reduce the heàt to low ànd let simmer for 5-7 minutes, or until the sweet potàtoes àre tender.
- While the soup is simmering, bring à smàll pot of wàter to à boil for the vermicelli. Once boiling, àdd the vermicelli ànd boil for 2-3 minutes, or just until tender. Dràin the rice noodles in à colànder ànd set àside.
- Once the sweet potàtoes àre tender, àdd the coconut milk, fish sàuce, ànd brown sugàr to the soup. Stir, tàste, ànd àdjust the ......................
- ................................
Full Recipes budgetbytes